espumantes); e Winter Wine Tasting (4 pessoas, 1 hora de duração, inclui apresentação dos métodos de elaboração dos vinhos e manejo dos vinhedos de dupla poda – colheita de inverno – e três rótulos de vinhos). INFORMAÇÕES • Estrada Municipal José Boldrini, 11.290, Chácaras Videiras de Itaici – Indaiatuba. WhatsApp: (11) 99923-7724. Reservas: go.tagme.com.br/Bramasole. • Sexta, sábado, domingo e feriado, das 11h às 18h. bramasole-vinho-de-boutique. negocio.site @bramadolevinhodeboutique BRAMASOLE (INDAIATUBA) A boutique winery located in Indaiatuba, Bramasole produces fine quality wines in small scales – from 25 to 30 thousand bottles – using French Syrah and Cabernet Franc grape varieties in winter harvest. The visitation is free and includes tasting of a wine and a sparkling wine, but requires scheduling. While it doesn't have a restaurant, it offers a menu of boards with antipasti, cold cuts, and snacks paid separately, as well as a wine list. Besides the visitation, you can schedule the following experiences (check prices): Wine Trekking (10 people, 2 to 3 hours duration, includes guided visit to the vineyards, four labels of sparkling wines, three labels of wines, harmonized with four snack boards and four antipasti boards); Sparkling Wine Tasting (4 people, 1 hour duration, includes presentation of sparkling wine production methods and four labels of sparkling wines); and Winter Wine Tasting (4 people, 1 hour duration, includes presentation of the wine production methods and vineyard management of double pruning – winter harvest – and three labels of wines). INFORMATION Estrada Municipal José Boldrini, 11.290, Chácaras Videiras de Itaici – Indaiatuba. WhatsApp: (11) 999237724. Reservations: go.tagme.com.br/ Bramasole. Friday, Saturday, Sunday, and holidays, from 11 am to 6 pm. • CABANHA CAMPESTRE 53 Oferece a vivência de um dia na fazenda de criação de ovelhas da raça de origem francesa Lacaune, com degustação de produtos. O espaço integra o manejo das ovelhas em piquetes abertos e ovril, ordenha, queijaria, espaço de convivência e empório. Situada no Distrito de Joaquim Egídio, é certificada pelo SIM-POA Campinas e integra a Rota Gastronômica Sabor SP/ Bem Viver. O local é cercado de natureza exuberante em região de serra de clima ameno. Os produtos são feitos artesanalmente, baseando-se em receitas familiares e prezando a qualidade, sem aditivos, espessantes ou conservantes. São queijos maturados tipo Pecorino, queijos fermentados tipo Boursin, iogurtes e doce de leite. No Ateliê “Toque da Lã” são feitas as peças de artesanato a partir da lã das ovelhas, usando técnicas milenares de feltragem e tingimento natural com sementes, cascas, folhas, flores e frutas da região. Espaço acessível para cadeirantes. INFORMAÇÕES • Rodovia José Bonifácio Coutinho Nogueira, km 15, Lote 53, Distrito de Joaquim Egídio – Campinas. Agendamento pelo WhatsApp (19) 99761-1706. As visitas devem ser agendadas (grupos de no máximo 20 pessoas) e acontecem em dois sábados por mês, das 9h às 11h – as datas são divulgadas pelo perfil no Instagram. @cabanhacampestre53 CABANHA CAMPESTRE 53 Offers a day-long experience on a farm breeding Lacaune sheep, a French-origin breed, with product tasting. The space includes sheep management in open paddocks and ovil, milking, cheese making, a communal area, and a shop. Located in the Joaquim Egídio District, it is certified by SIM-POA Campinas and is part of the Sabor SP / Bem Viver Gastronomic Route. The location is surrounded by lush nature in a hilly region with a mild climate. The products are handcrafted based on family recipes, prioritizing quality without additives, thickeners, or preservatives. Offerings include matured Pecorino cheese, Boursinstyle fermented cheeses, yogurts, and dulce de leche. In the "Toque da Lã" Atelier, craft pieces are made from sheep's wool using ancient felting and natural dyeing techniques with seeds, bark, leaves, flowers, and fruits from the region. The space is wheelchair accessible. INFORMATION Rodovia José Bonifácio Coutinho Nogueira, km 15, Lot 53, Joaquim Egídio District – Campinas. Bookings via WhatsApp (19) 99761-1706. Visits must be scheduled (for groups of up to 20 people) and take place on two Saturdays per month, from 9 am to 11 am – dates are announced on the Instagram profile. • CASA BÁRBAROS Inaugurada em janeiro de 2022, a Casa Bárbaros é um projeto do restaurante Paioça do Caboclo em parceria com o Bárbaros BBQ. Com foco no melhor do universo do churrasco parrillero, funciona apenas aos sábados, domingos e feriados no almoço, na Paioça do Caboclo, no Distrito de Joaquim Egídio. Entre as atrações, área kids com tirolesa, monitores, brinquedos infláveis, atividades recreativas e oficinas manuais, música ao vivo e ambiente pet friendly. INFORMAÇÕES • Paioça do Caboclo: Estrada das Cabras, km 5,5, Distrito de Joaquim Egídio – Campinas. Reservas: linktr.ee/ casabarbaros. Telefone: (19) 99792-8263 • Sábado, domingo e feriado, das 11h30 às 19h. @casabarbaros CASA BÁRBAROS Opened in January 2022, Casa Bárbaros is a project by Paioça do Caboclo restaurant in partnership with Bárbaros BBQ. Focusing on the best of the parrillero barbecue universe, it operates only on Saturdays, Sundays, and holidays for lunch at Paioça do Caboclo, in the Joaquim Egídio District. Attractions include a kids' area with zip-lining, monitors, inflatable toys, recreational activities, and manual workshops, live music, and a petfriendly environment. INFORMATION Paioça do Caboclo: Estrada das Cabras, km 5.5, Joaquim Egídio District – Campinas. Reservations: linktr.ee/ casabarbaros. Phone: (19) 99792-8263 Saturday, Sunday, and holidays, from 11:30 am to 7 pm. GUIA DE CAMPINAS 129
RkJQdWJsaXNoZXIy Mzk0Njg=