Guia 7 Dias - Volume 1
rio de janeiro 73 Chico e Alaíde Embora não tenha a popularidade do Jobi, famoso bar do Rio, é preciso reconhecer que, em matéria de cozinha, o boteco Chico e Alaíde se sai melhor que o vizinho de bairro. Egressos do bar Bracarense, o garçom Chico e a cozinheira Alaíde montaram seu próprio bar. Ali, servem o famoso bolinho da Alaíde (de mandioca com camarão e catupiry), um dos campeões de venda da casa. O bolinho de caruru com vatapá é outro dos bocados pelos quais vale a pena ir até lá. Endereço : Rua Dias Ferreira, 679, Loja B, Leblon. Chico e Alaíde A lthough it hasn’t the same popularity as Jobi’s, a famous pub in Rio, it’s fair to acknowledge that, on cuisine matters, the Chico e Alaíde tavern makes it better than its renowned neighbor. Egressed from Bar Bracarense, the waiter Chico and the cook Alaíde had founded their own venue. There, they serve the famous bolinho da Alaíde (Alaíde’s dumpling, with manioc, shrimp and the Brazilian catupiry cheese), one of their audience’s champions. The caruru and vatapa (two celebrated Afro-Brazilian dishes) dumpling is another one of the tidbits that make a visit to the place worthwhile. Address : Rua Dias Ferreira, 679/Loja B – Leblon. Na dúvida entre o bolinho da Alaíde e o de caruru com vatapá (abaixo), prove os dois When in doubt between the Alaíde’s dumpling and the one with caruru and vatapa (bellow), eat both
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